De expeditie is voortreffelijk verlopen, mede dankzij Bill die ons alle mooie plekken en vooral goede restaurants heeft kunnen wijzen.

Het weer was ook met ons en we hebben alle dagen kunnen vangen. Soms wat mistig en koud dan weer zonnig en (te) warm en af en toe (flinke) regenbuien.

 

In totaal zijn er rond de 130 soorten gevangen, wat een hoog aantal is voor een (sub) tropisch eiland. Vele soorten zijn er gevangen die nog niet eerder gemeld waren uit Taiwan waaronder meest waarschijnlijk even zovele nooit eerder beschreven soorten. Zo zijn er al twee nieuwe soorten Platycheirus en drie soorten Sphegina.


Van 13 mei tot en met 4 juni heb ik een verzamel reis georganiseerd naar Taiwan. Een internationaal gezelschap van Canadezen, een Engelsman, Duitsers, Nederlanders en Taiwanezen gaan 3 weken lang vliegen vangen en vogels kijken. Diverse gebieden worden bezocht verspreid over het hele eiland. Zonder de medewerking van professor Shiao (Dept. of Entomology, National Taiwan University) voor het regelen van de vergunningen was deze reis niet door gegaan.

De volgende gebieden worden bezocht:

Yushan National Park (Mt Guan & Tianchi lake)
Mingchih Forest Recreation Area
Hui-Sun Forest
Kenting National Park (Sheding and Nanrenshan area)

De uitgebreide reisbeschrijving wordt gemaakt.

 De reis wordt mede gefinancierd door de Uyttenboogaart-Elisaen Stichting.